Brochures

Een huis kopen, wettelijk samenwonen of trouwen, een eigen zaak starten of een erfenis voorbereiden? Belangrijke stappen in je leven waar je best op voorhand goed over nadenkt.

De notaris is perfect geplaatst om je te begeleiden. Je kan er terecht voor onafhankelijk advies op maat zodat je in alle vertrouwen uw projecten kan realiseren.

Onderstaande brochures van zowel de overkoepelende Vlaamse Raad van het Notariaat, als van ons eigen notariskantoor, helpen je alvast op weg.

Heb je nood aan persoonlijk advies? Dan maak je best een afspraak met ons notariskantoor.

Brochures Vlaamse Raad van het Notariaat

Onderstaande brochures zijn uitgegeven door de Vlaamse Raad van het Notariaat van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Praktische gids voor mede-eigenaars

Wanneer je een appartement koopt, word je niet alleen eigenaar van je eigen woning maar ook mede-eigenaar van het gebouw waarin die woning zich bevindt.

In deze praktische gids lees je wat je moet weten wanneer je mede-eigenaar wordt en wat een algemene vergadering en een syndicus doen.

Ongehuwd samenwonen

Wettelijk samenwonen of trouwen? Wat is feitelijk samenwonen? Welke gevolgen brengen deze samenlevingsvormen met zich mee voor het erfrecht of belastingen? En welke afspraken kan je maken om jouw partner te beschermen?

In deze praktische gids vind je de voor- en nadelen van deze verschillende samenlevingsvormen terug.

Trouwen

Het huwelijkscontract is de notariële akte waarin de aanstaande echtgenoten kiezen voor een bepaald huwelijksvermogensstelsel.

Lees meer over de voor- en nadelen van het wettelijk stelsel, en wat ‘scheiding van goederen’ inhoudt.

brochure kopen

Kopen en lenen

Wil je een huis kopen? Dan komt er vaak een hypothecaire lening of woonkrediet aan te pas.

Deze brochure geeft je o.a. inzicht in de registratierechten van toepassing, de waarde van een compromis die als basis dient voor de verkoopovereenkomst en de kosten bij aankoop van een woning.

Wat kan de notaris voor je doen?

Ons land telt ca. 1550 notarissen. Wat de notaris voor jou kan doen, meer info over notariskosten, welke notaris de akte moet opmaken en hoe je notaris wordt, vind je in deze brochure terug.

Het nieuwe vennootschapsrecht


Een vereenvoudiging van de vennootschapsvormen en vzw’s die winst mogen maken. Dit zijn slechts enkele van de wijzigingen in het vennootschapsrecht.

Deze infofiche legt uit welke 9 belangrijke veranderingen van kracht zijn.

Deze brochures zijn uitgegeven door de Vlaamse Raad van het Notariaat van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Bergstraat 30-34 te 1000 Brussel.

Op het notariskantoor kan je een gedrukte versie van deze brochures vinden.

 

Heb je nood aan persoonlijk advies? Dan maak je best een afspraak met ons notariskantoor.