18 september 2019

De online verkoop BIDDIT.be

De federatie van notarissen werkte een volledig nieuw online platform uit, waar onroerende goederen tegen opbod kunnen verkocht worden. Een transparant, veilig, snel en modern systeem.

biddit logo

De klassieke openbare verkoop heeft de laatste jaren een negatieve bijklank gekregen. Vooral de kosten verbonden aan dergelijke verkoop, het gebrek aan privacy en het tijdrovend aspect speelden de kandidaat-kopers nogal parten.

Hoogtijd dus voor een modernere openbare verkoop, en zo werd de online verkoop geboren. De voordelen die zowel koper als verkoper aanhalen zijn de volgende:

  • het systeem is betrouwbaar;
  • de verkoop wordt volledig begeleid door de notaris;
  • het is transparant;
  • de privacy van de partijen wordt gegarandeerd;
  • het systeem is duidelijk;
  • het werkt snel;
  • het is voor de koper niet duurder dan een klassieke verkoop uit de hand.

Biddit huis te koop

Betrouwbaar-bijstand notaris

Het systeem werkt via een beveiligde website.

De notaris heeft het dossier volledig voorbereid en gecontroleerd. Er kunnen geen lijken meer uit de kast vallen, zoals dit soms wel gebeurd na de ondertekening van een compromis.

Transparant-Privacy

Het systeem is transparant voor alle partijen. Op elk ogenblik kunnen alle partijen de biedingen zien en volgen.

De privacy van elke partij is echter ook gegarandeerd. Het is immers niet zichtbaar voor het publiek wie het bod heeft uitgebracht, dat enkel de notaris zien.

Biddit

Duidelijk

Het systeem is duidelijk, het wijst zichzelf uit. Na een eenvoudige registratie, kan men onmiddellijk een bod uitbrengen.

Men dient enkel te beschikken over een kaartlezer of itsme

Snelheid

Een ander voordeel betreft de snelheid. Éénmaal het goed werd toegewezen, dient de koper de kosten te betalen binnen de 5 werkdagen en de prijs binnen de 6 weken.

Kosten

Kosten koper

De koper betaalt een percentage op de prijs, dit percentage is allesomvattend (behoudens specifieke afwijkingen voorzien in de verkoopsvoorwaarden). De kosten liggen voor de koper niet hoger dan bij een klassieke verkoop uit de hand.

Kosten verkoper

De verkoper dient de kosten van de publiciteit te betalen. De notaris beschikt over een rekenprogramma om deze kosten te berekenen. Aarzel dus niet hier verdere informatie over te vragen.